Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este uimitor cât de rapid s-a răspândit pandemia, în ciuda tuturor eforturilor de a o opri. Pe 1 februarie, ziua în care covid-19 a apărut pentru prima dată pe coperta noastră, Organizația Mondială a Sănătății a numărat 2.115 de cazuri noi. Pe 28 iunie, numărătoarea indica 190.000. În acea zi, la fiecare 90 de minute era înregistrate tot atâtea noi infecții cât totalul de până în 1 februarie.

Lumea nu se confruntă cu un al doilea val: de fapt nu a trecut niciodată peste primul. Se știe că aproximativ 10 milioane de persoane au fost infectate. Peste tot s-au înregistrat cazuri (totuși, nu și în Turkmenistan și Coreea de Nord, nici în Antarctica). Pentru fiecare țară precum China, Taiwan și Vietnam, care pare să poată îngrădi virusul, există mai multe, în America Latină și în Asia de Sud, unde acesta face ravagii. Altele, inclusiv Statele Unite, riscă să piardă controlul sau sunt, cum e cazul cu o mare parte din Africa, în faza timpurie a epidemiei. Europa se află undeva între.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.