Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Incidente majore au avut loc în America de Ziua Independenței. Dintre toate, cel mai grav s-a petrecut în orașul Baltimore, pe Coasta de Est, acolo unde un grup de protestatari din mișcarea Black Lives Matter a pus la pământ statuia lui Cristofor Columb.

Este cel mai recent act de vandalizare a unor monumente sau statui dedicate personajelor legendare din istoria Statelor Unite, dar asociate sclaviei sau colonizării teritoriului.

Potrivit imaginilor difuzate de CBS Baltimore, manifestanţii au dat jos cu ajutorul frânghiilor statuia navigatorului genovez, amplasată în cartierul Little Italy.

Celebrat mult timp ca descoperitorul Americii, Cristofor Columb este văzut astăzi de unii drept simbol al venirii europenilor şi cuceririi unor teritorii care nu le aparţineau.

Integral pe GândulComentarii

Adrian Adrian @sxsx erata (asa e cand refaci textul): sunt sigur ca marea majoritate a vandalilor BLM habar nu are cine a fost Cristofor Columb.

5 iulie 2020 21:30

Adrian @sxsx: sunt sigur ca marea majoritate a celor dintre vandalii BLM habar nu au cine a fost Cristofor Columb.

5 iulie 2020 21:21

GG Li s-au urcat democrația la cap! Uite așa apar noii tirani și statele totalitare, pe fondul unor prea multe libertăți, pe care o parte din populație nu știe să le administreze, in timp ce o altă parte se arată a fi pasivă la astfel de manifestări.

5 iulie 2020 19:59

solo Peste cativa ani, nu stiu exact cati- sunt sigur ca eu nu voi prinde acea perioada-, lucruri similare se vor intampla si in Europa, desi aici nu i-a adus nimeni pe negri ca scavi. Dar ce sa va zic despre Romania? Uite asa ceva se va intampla in Romania din cauza tiganilor. O sa "darame Istoria Romanilor" si o sa spuna ca romanii sunt vinovati ca ei au stat in robie(sclavie) sute de ani; ca romanii sunt vinovati ca ei sunt analfabeti ( nu ca n-ar fi si printre romani, anlafabeti) ; ca romanii sunt vinovati ca ei sunt needucati etc. S-a dus dracului societatea occidentala, aia civilizata! Vor veni vremuri grele! Din nou la dictatura! Din nou la tiranie! Numai asa se pare ca "animalul" din om poate fi tinut in frau! Educatia a dat un mare chics!

5 iulie 2020 18:10

sxsx Nu Cristofor Columb i-a dus pe negri in America.

5 iulie 2020 18:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.