Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe măsură ce vidurile de securitate de pe glob devin mai pronunțate, regiunea Mării Negre se evidențiază drept o platformă centrală a competiției dintre marile puteri - o tendință ce nu poate decât să se intensifice.

Parteneriatele strategice joacă un rol crucial în competiția marilor puteri la Marea Neagră. În absența perceperii unei amenințări comune pentru țările de la Marea Neagră, alianțele bilaterale și multilaterale devin esențiale, consideră Iulia Joja, pentru Emerging Europe.

Parteneriatele strategice cu SUA sunt în special importante pentru regiune. Dar cum SUA se reorientează tot mai mult spre interior, la propriile probleme interne, țările de la Marea Neagră sunt forțate să construiască alianțe între ele.

Din nefericire, aceste parteneriate intra-regionale au avut un succes limitat în ceea ce privește realizarea securității regionale.

Integral pe CapitalComentarii

Douglas Ce parteneriate intra-regionale mai boschetarilor? Cu ce armate sa faci parteneriate? Romania nu are armata de multa vreme, in cazul in care Iulia Joja a uitat cumva... 35.000 de subofiteri angajati, care nu au cartuse pentru o zi intreaga de tras- dar dau spagi la "generali" sa poata pleca in Irak, Afganistan, pentru diurna in dolari sau euro-.... Dar avem generali de 4 stele urcati in ranguri pentru pupincurism politic.... Basescu si Iohannis exceleaza la stimularea buzelor batatorite.... Avem contraamirali fara flote, dar cu merite politice, avem experti mondiali in dat cu parerea....

4 iulie 2020 20:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.