Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Europeană revoluționează modul în care românii cresc porci în propriile curți. Specialiștii de la Bruxelles nu sunt de acord ca animalele să mai fie hrănite cu lături - resturile de mâncare rămase de la oameni. Vor și un echipament special și dezinfectat, pe care proprietarul să-l poarte în cotețul porcilor.

La primărie, la șuetă, la cârciumă și oriunde, "Legea porcului" e dezbătută și hulită dintr-un motiv simplu: tradiția. Tradiția în baza căreia românul își crește porcul de Crăciun cu buruiană, cereale și cu resturile care-i rămân pe masă.

Îi curăță adăpostul îmbrăcat la fel cum stă în curte, cum muncește și-n grădină, cum iese la câmp și chiar așa cum iese la magazinul comunal. Bruxelles însă vrea alte haine în preajma porcului, altă încălțăminte, sursă de dezinfectare și niciun rest alimentar în trocul de hrană.

Integral pe Digi24Comentarii

ariciul Cred ca tot ce e de bun simt,igiena,sanatate trebuie asumat si pus in aplicare,si orice comportament neadecvat in privinta animalelor sa fie eliminat.Nu ne putem agata la nesfarsit de traditie si ca asa au trait strabunii nostri.Toate imperiile au stralucit prin civilizatie, ordine,legi,in timp ce noi am ramas in salbataciile de la marginile lor,ca mahalalele de saraci si conlocuitori de la marginile societatilor actuale.Conducatori?unu doi care mai puneau mana pe cate o carte,sau erau mai umblati prin lume dintre care patrioti ?Dea lungul istoriei ii numeri pa degete.Da porcul e cea mai buna leguma.Si se mananca ,in anotimpul in care trebuie mancat,cum se mananca ,mielul,claponul,sau berbecutul facut pastrama,cu adaosul bahic,din sezonul respectiv.La noi nimic nu e la intamplare totul e hotarat ,din punct de vedere al hranei ,sanatatii,de veacuri .da oleaca de civilizare nu strica.Gata cu bata,pe schinarea animalelor,cu biciul,cu injuraturile,cu supunerea la niste sarcini ,care nu dau dovada de gandire din partea unui prost,cu parasirea lor in voia sortii dupa ce tia arat tzarina cat a trait,cu innecatul catelusilor si legarea in pungi de plastic a pisoiasilor.Ok,nu suntem singurii care au traditii criminale de genul asta cu porcii,dar asta ar trebui sa ne linisteasca?Nu mai avem dropii,turturele,caprioarele au cam disparut,ursii chipurile ar fi mai multi dar nu e sigur,iar lupii saracii ....cand vad o oaie se rusineaza si pleaca smeriti capul.v se pare NOOORRRMAAAAL?inainte iti lua lupul calul din ham,iar acum nici cu mielul in gura nu mai poate sari gardul.pai ala e Catzal nu LUP.Deci ....treziti-va romani.ca ati dormit destul.

5 iulie 2020 8:12

Povestea Porcului NU! NU e vorba despre Porcul sau porcii din cocina parlamentului românesc, e vorba despre porcul crescut în ograda omului de la țară sau oraș, după puterea lui. Păi, articolul integral spune undeva la urmă clar, cei care vor să crească porci pentru comercializare, trebuie să se supună legii europene. Comercializare strict pentru export în Europa sau în lume, asta s-ar subânțelege. Deci fermierii crescători de porci în ferme de porci, trebuie să intre sub incidența legislației europene. Gospodarul nostru simplu, poate să-și crească porcul cum vrea el, și presupun că-și poate vinde porcul în târg în România și numai în România. Ce-i așa de mare filozofie? Acum că legea europeană spune ce spune, trebuie aplicată pentru crescătorii de porci în număr mare de porcine și-n ferme de porcine cu mii porci, etc. Iar acolo, pentru a preveni boli ca pesta porcină și pentru a da o carne sănătoasă, fermierii respectivi trebuie să respecte normele legale europene. Țăranul nostru poate să-și crească porcul cum vrea el, cu lături și resturi de mâncare provenite de la masa omului, etc. Acum, gospodarul respectiv poate dacă vrea să-și pună pe el un halat de lucru înainte de a merge să-i dea apă sau mâncare porcului, un halat de lucru de casă, după care la revenirea-n casă, omul înainte de a intra-n casă, poate să-și dea jos halatul pe care să-l pună undeva-n cui afară sau într-o altă cameră auxiliară folosită ca depozit sau anexă, după care vine-n casă, se spală pe mâini, etc. Carnea de porc, are același gust indiferent cum e crescut porcul, deci, lăturile provenite din resturi alimentare de la masa omului, sunt la fel de sănătoase ca hrana cerută de normele europene. Punct!

4 iulie 2020 22:23

Antonia Conditiile handy-bruxellezilor sunt valabile pentru combinatele de suine din Europa, ca in Romania le-au inchis din cauza concurentei serioase pe care o faceau fermierii romani... Pesta porcina-facatura politica, cu participarea limbricilor pupincurisrti de pe Dambovita-- a inchis toate fermele romanesti , nemaiavind acces la export.... Acum sa vedem reactia ANPC si a Ministerului Agriculturii, inclusiv a Iohannis-ului german, care tot urla ca agricultura romaneasca are "potential"....

4 iulie 2020 20:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.