Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A început războiul cu toate armele pentru alegerile locale. Liberalii din teritoriu au primit undă verde de la centru să racoleze cât mai mulţi primari şi viceprimari de la partidele rivale, în special de la PSD. Aceştia primesc oferte tentante, pentru că PNL vrea să obţină un scor cât mai mare la viitoarele alegeri. Chiar dacă este un critic dur al PSD, Ludovic Orban şi-ar fi dat girul pentru ca primarii acestui partid să devină liberali peste noapte.

Se fac schimbări importante de tabere politice înaintea alegerilor locale. Liberalii au început să facă oferte primarilor şi viceprimarilor PSD din mai multe localităţi, pentru a trece la PNL, iar acest lucru, susține ANTENA3, s-a întâmplat cu girul preşedintelui liberalilor, premierul Ludovic Orban. Drept dovadă, de la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Cluj, peste 18 primari care erau ai social-democraţilor au trecut la PNL, tocmai în perspectiva alegerilor locale. Dar există numeroase exemple, în toată țara.

Toate racolările au loc în condiţiile în care există o decizie a conducerii PNL în care se spune că este interzis organizaţiilor locale, judeţene să preia membri din PSD, însă până în momentul de faţă nimeni nu a ţinut cont de această hotărâre.

Guvernul Orban a depus jurământul de învestire în 4 noiembrie 2019, iar de-atunci miniștrii liberali au ratat de puține ori ocazia de a denunța public sistemul de ”pile și nepotisme” care funcționa în Executivul condus de premierii PSD. Doar că, susține G4MEDIA, la scurt timp de la ”depesedizarea” instituțiilor, liberalii și-au numit propriile cunoștințe sau rude în funcții publice, după modelul celor de la PSD. Spre exemplu, este cazul Educației, unde ministrul Monica Anisie a schimbat, doar în primele două luni de mandat, jumătate din șefii inspectoratelor școlare județene.

O anchetă DELA0.RO arată că 17 dintre cei 19 inspectori școlari schimbați de Anisie aveau calitatea de membru sau simpatizant PNL. Anisie și-a motivat schimbările spunând că acestea au fost făcute doar în cazurile în care expirau detașările sau delegările, însă realitatea o contrazicea. Spre exemplu, în cazul inspectorului general din Ialomița detașarea ar fi expirat abia acum, la finalul anului școlar 2019-2020, însă inspectorul susținut de PSD a fost înlocuit cu un liberal încă din luna ianuarie.

În cel mai recent sondaj realizat de IMAS, în luna iunie, PNL rămâne primul partid în preferințele românilor. PSD continuă să scadă în intențiile alegătorilor, iar alianța USR-PLUS înregistrează o ușoară creștere de încredere față de datele colectate în luna februarie, anunță DIGI24.

Dacă duminică ar fi alegeri, 33% dintre români ar vota cu PNL, se arată în cel mai recent sondaj IMAS. Se pare că PNL începe să intre pe un trend ascendent după o scădere constantă în preferințele alegătorilor, constată ROMÂNIA LIBERĂ. În mai, liberalii aveau o intenţie de vot de 32,6%, însă au scăzut dramatic, pe fondul pandemiei și al măsurilor restrictive, de la 47% în februarie.

PSD, în schimb, continuă trendul descendent și ajunge la 21,9% față de 23% în luna mai, de la un maxim de 25,8% cât avea în februarie, anunță ADEVĂRUL. USR crește în luna iunie, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus, partidul condus de Dacian Cioloș, e creditat cu 5,8% din opțiunile de vot. Pro România, partidul lui Victor Ponta staționează în această lună, după mai multe creșteri la rând, care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

În topul formațiunilor politice urmează ALDE, cu 3,7% din intențiile de vot. EVENIMENTUL ZILEI constată că ALDE este în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2%, nu reușește să depășească pragul electoral, la fel ca și PMP, creditat cu 4,7%. UDMR este ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare și își continuă trendul descendent, în luna iunie înregistrând doar 3,4% din intențiile de vot.


Comentarii

Adrian Năstase, ocnaș liberat ca tot omul NU e adevărat! PSD e în creștere cum NU a fost niciodată până acum, PSD crește într-o săptămână cât ăilalți într-un an de zile, PSD o să câștige cu mare majoritate mare dă tot și alegerile locale și alegerile legislative, iar în 2024 căcatândidatul PSD dă atunci va căcacâștiga pierderea alegerilor prezidențiale cu brio, câștigând peste tot și la mai mare. Ascultați-mă pă mine, că sunt securist ceaușist îmbătrânit în rele, ascultați comanda la mine, chiar dacă v-am dat eu toate ouăle mele să mi le numărați, voi stați cuminți și ascultați aici la mine, că numai mie mi-a spus mătușa mea Tamara din China, că PSD va câștiga tot ca-n mult iubita și stimata noastră China și ca la mama Rusia, de unde răsare soarele PSD-ului. Acum, chiar dacă Marcel Ciolacu ăsta arată ca un cur nebărbierit, Eu zic că trebuie să fie ajutat, iar în planul doi să se pregătească toți vitejii partidului în frunte cu prezervativul ăla vulcanizat Codrin Ștefănescu, secondat de expertul în sex anal al PSD Șerban Nicolae călare pe Eugen Nicolicea și îmbrâncindu-l pe acesta cu falusu-n găoz în timpul creării unui act legislativ deosebit de important, la rândul lui secondat de alt viteaz al PSD Eugen Orlando Teodorovici care e pă vine și vine tare din urmă și el, toată ceata asta de viteji ai vitejilor PSD e incheiată de Liviu Pleșoianu care e surprins cu țucalul paridului în copite în timp ce mărșăluiește în pas de defilare cântând cunoscutul șlagăr Pă ei, pă ei, pă ei, pă mama lor, șlagăr aflat la mare modă la peluza din Ghencea. La final și nu-n ultimul rând, PSD va face alianță cu Mama lui Shogun și va câștiga de acum înainte toate alegerile din România. Vă fut în cur! Să-mi numărați ouăle!

2 iulie 2020 3:23

Gaby Ce sa racolati bai falimentarilor?

1 iulie 2020 18:25

Muie postacilor Psd Sa imi sugi pula de postac Psd-ist Gheorghe Calin..

30 iunie 2020 22:52

Muie antena 3 Un articol de cacat si multa minciuna si manipulare tipic gunoielor de la antena3..sa va fut in gura antena 3 si pe patronul vostru securistul turnator Voiculescu.

30 iunie 2020 14:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.