Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Gabriela Firea i-a cerut lui Marcel Ciolacu să accepte orice condiţie pusă de Victor Ponta pentru o alianţă PSD-ProRomânia. Firea se teme că Ponta, în cazul în care nu va bate palma cu Ciolacu, va arunca în cursa pentru Primăria Capitalei un candidat din partea ProRomânia, care va rupe din electoratul PSD suficient cât să-l facă pe Nicuşor Dan primar general.

Pentru a obţine al doilea mandat în fruntea Capitalei, e musai ca primarul general Gabriela Firea să intre în cursa electorală din postura de candidat unic al stângii, astfel încât să nu piardă voturi din bazinul tradiţional al PSD. Problema apare tocmai în propriul partid. Negocierile dintre Marcel Ciolacu şi Victor Ponta pentru o alianţă între PSD şi ProRomânia la alegerile locale şi parlamentare s-au împotmolit, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL.

Prin urmare, Ponta ameninţă că va desemna un candidat din partea ProRomânia pentru Capitală. Pentru a se asigura că Ponta nu-i va pune beţe-n roate, Gabriela Firea i-a cerut liderului interimar al PSD Marcel Ciolacu să accepte orice condiţie pune liderul ProRomânia la negocieri, susţin surse participante la discuţii, citate de UNIVERSUL. În schimb, Firea va fi de partea lui Ciolacu la Congresul din iulie al PSD pentru şefia plină a partidului.

Ieri, în cursa pentru președinția PSD s-a înscris oficial și Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, anunță ANTENA3. Teodorovici spune că are ca obiectiv câștigarea alegerilor parlamentare cu un scor de 40%. Teodorovici mai spune că, după preluarea conducerii partidului, vrea să redea acestuia onoarea pe care și-a pierdut-o după alegerile eșuate, europarlamentare și prezidențiale. „La parlamentare 40% este ținta pe care eu vreau să mi-o asum pentru alegerile parlamentare.

Eu cred într-o alianță pe centru stânga. Pro România este principalul actor și ALDE, dar și cei care au astăzi noi proiecte politice. Menirea unui partid este să guverneze, nu să mimeze opoziția”, a mai declarat fostul minstru al Finanțelor. „PSD are nevoie de o locomotivă. Cei de la Comisia Europeană îmi spun „Buldozerul” pentru că tot timpul am obținut ce am vrut. Liderii se nasc, nu se formează”, a spus Teodorovici.

Lupta pentru șefia PSD se acutizează după ce în partid Marcel Ciolacu are de înfruntat și ambiția mai tânărului său adversat, Eugen Teodorovici. Pentru unii analiști politici, citați de NAȚIONAL, războiul pentru preluarea conducerii PSD ar putea duce la o fărâmițare a partidului, lucru care a putea duce la o scădere drastică a puterii acestei formațiuni politice. Recent, Eugen Teodorovici i-a criticat pe cei care se dezic de fostul lider PSD, Liviu Drangea. Teodorovici a spus că, spre deosebire de el, care a avut „o relație nu tocmai plăcută cu Liviu Dragnea”. Stănescu și Ciolacu „erau sub mochetă” când Dragnea spunea „culcat”.

GÂNDUL amintește că Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, a declarat marţi, în replică la criticile adresate de Eugen Teodorovici actualei conduceri interimare a PSD, că Eugen Teodorovici este un aventurier politic, preocupat să vâneze funcţii, „o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului”.

Paul Stănescu l-a criticat deschis pe Teodorovici după ce acesta a declarat despre Marcel Ciolacu, într-un interviu dat în urmă cu câteva zile, citat de COTIDIANUL, că a propus-o pe Dăncilă la alegerile prezidențiale şi că nu respectă statutul PSD, deducând că nu va respecta nici legile ţării. „Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD şi la colegii lui. El nu este un social-democrat autentic. A fost o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului fiind preocupat doar de funcţii“.

În ultimele zile a început un adevărat război al declarațiilor în PSD. Protagoniștii sunt oamenii loiali lui Liviu Dragnea, care au fost îndepărtați treptat de la conducerea partidului de tabăra lui Marcel Ciolacu. Lideri care altădată făceau parte din „cercul zero” al deciziilor în partid, se ceartă acum pe Facebook cu actuala conducere interimară,  constată DIGI24. Miza? Congresul PSD din această vară, unde până ieri își anunțase candidatura doar Marcel Ciolacu, care speră să își impună echipa. De ieri însă lucrurile s-au schimbat.


Comentarii

Charles Rosignol Vă salut din Hexagon! Madam Firea știe foarte bine poziția clasică pentru sărutul francez, adică pentru muie, se stă-n genunchi și se trece la fapte mărețe de vitejie. Acum că Ciolacu se mândrește cu curul lui nebărbierit la ten, sunt sigur c-o să-l excite pe norocosul de Ponta care o să-i dea o muie prietenească și tovărășească, așa ca de la PSD la PSD, că denumirea aia cu Pro și nihil e un căcat cu apă rece, nici măcar politic. Muie! mUE! Muie PSD!

28 iunie 2020 4:46

Nicolae Codre Firea, negocia in genunchi inca din liceu! Lua tot timpul nota 10.

27 iunie 2020 15:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.