Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre majorarea pensiilor pentru români și a dezvăluit și ce pensie primește lunar mama sa. Șeful Guvernului PNL a subliniat că mama lui a muncit o viață întreagă și cu toate acestea are o pensie destul de mică comparativ cu alte persoane, care au muncit mult mai puțin.

„Există un grad de indignare în societate privind unele pensii. Este clar că nu se poate continua aşa, e clar că trebuie gasită o soluţie… închei prin a spune că încercăm să găsim o formulă foarte serioasă ce să elimine inechitaţile astfel încât un număr foarte mare de oameni să beneficieze de o pensie decentă.

Mama mea a muncit şi vă spun cinstit. A muncit o viaţă şi are 1800 de lei. Sunt alţii care poate nu au muncit 20 de ani şi au o pensie mult mai mare. Tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, în care s-au dat pensii speciale unor parlamentari sau unor alte categorii de persoane, este un rezultat al PSD. Cei de la PSD au inventat aceste pensii speciale”, a declarat Orban, citat de ANTENA3.

Visul românilor de a-și vedea pensiile majorate cu 40% din toamnă pare tot mai îndepărtat, mai ales că declarațiile de ultimă oră ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, întăresc ideea că nu au fost identificate sursele financiare ca acest obiectiv să fie îndeplinit, constată JURNALUL NAȚIONAL. Cel puțin nu cu 40%, așa cum promisese Guvernarea PSD.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru a spus că abia după ce Ministerul Finanţelor va prezenta, la începutul lunii viitoare, situaţia încasărilor bugetare, se va putea spune exact cu ce procent ar putea fi majorate pensiile. Violeta Alexandru a lansat şi un atac dur la adresa PSD afirmând că spre deosebire de social-democrați, ea vrea ca majorarea pensiilor să se facă după posibilităţile reale ale economiei.

Și premierul Ludovic Orban spune că majorarea pensiilor era greu de suportat chiar și într-o situație economică favorabilă, dar că, acum, când România este într-o criză, creșterea pensiilor cu 40% nu poate fi susținută financiar, anunță DIGI24. „Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat.

Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, a spus premierul.

Pentru ca pensiile s crească, a adăugat premierul, citat de COTIDIANUL, trebuie să crească și numărul angajaților și salariul mediu pe economie, explică premierul. "Sistemul de pensii trebuie gândit să fie sigur şi sustenabil pentru cei aflaţi la pensie, astfel încât să nu îşi facă vreo grijă".

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va introduce şi în România sistemul de muncă flexibilă „Kurzarbeit“, anunță ADEVĂRUL. „Dacă unei companii i s-a redus vânzarea cu un anumit procent, ca să nu dea afară angajaţii cu programul corespunzător, practic stabilim un program flexibil de muncă pentru angajaţi şi statul plăteşte perioada de muncă nelucrată de angajaţi”, a spus Orban.

El a precizat că această modalitate de susţinere a angajaţilor şi companiilor are caracter de noutate în România, dar ea a fost aplicată în alte ţări europene, în special în Germania, şi a dat rezultate. Premierul a menţionat că această măsură va fi parte dintr-un pachet de măsuri, din planul de relansare economică.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți de acord cu varianta aprobată de parlament în ceea ce privește impozitarea pensiilor speciale?


Comentarii

Gherasim Butea Avand in vederer trecutul lor neferic... toti astia ar trebui sa aibe regim special de izolare la Jilava!

23 iunie 2020 23:24

Solo ( Dorneanu, Tudorel Toader,Basescu ori militianul Balasoiu) care au ajuns la pensii de 30 000 lei/luna pana la 70 000 lei/luna. Nimeni nu s-a sesizat ca si aceste pensii SPECIALE ( nedrepte) s-au obtinut prin fals si uz de fals. Si-au "ingramadit fel de fel de castiguri in ultima luna inainte de a iesi la pensie. Nu se vede ca legea este total NEDTREAPTA? Mai va mirati ca pleaca tinerii valorosi din tara? Pentru ce sa ramana aici? Ca sa CONTRIBUIE la PENSIILE alea nesimtite, iar ei, peste 30 de ani, sa se multumeasca cu cel mult 3-4000 lei/luna?

23 iunie 2020 16:41

solo ( Dorneanu, Tudorel Toader

23 iunie 2020 16:39

solo Nu stiu unde va doare pe voi, unii dintre comentatori, dar sigur ar trebui sa va doara, macar CAPUL daca-l aveti, cand constatati ca unii au PENSII SPECIALE la 45-50 de ani de cateva ori mai mari decat un medic, profesor, inginer sau a unui muncitor- adica a celor care prin munca lor i-su educat, le-au protejat sanatate, dar mai ales au produs bunuri materiale PENTRU CEI SPECIALI! Nu va doare mintea sa constatai cata NEDREPTATE E IN ROMANIA? Adica cei care s-au uitat sau uneori i-au chiar "urmarit" pe cei ce munceau, aia acum sa se LAFAIE cu PENSII de peste 15 000, 20 000 lei/luna, ca sa nu vorbim de SPECIALII dintre SPECIALI ( Dorneanu, Tudorel Toader

23 iunie 2020 16:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.