Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, că alegerile locale ar trebui organizate la finalul lunii septembrie şi a pledat pentru utilizarea votului prin corespondenţă la acest scrutin, transmite Agerpres.

„USR consideră că e bine ca alegerile să se întâmple într-un termen cât mai scurt, pentru că altfel, dacă mergem cum propusese iniţial PSD, de teama revenirii virusului, undeva în martie cu localele şi rămânem ca ţară nouă luni în povestea asta în care fiecare e cu pliciul după muşte de oportunitate, ca să mai spună ceva, mai furăm nouă luni din ceea ce înseamnă şansa de a face nişte reforme în această ţară. Alegerile ar trebui să fie cât mai repede, localele, probabil în intervalul acesta, final de septembrie, este cel care are un grad de realism destul de mare.

Integral pe UniversulComentarii

Hannibal Elector Are dreptate nenea Barna, alegerile se pot organiza cât mai repede, dar pe o durată de timp mai mare, să zicem pentru 30 de zile, deci într-o lună calendaristică, unde alegătorii vor avea la dispoziție circa 25 de zile în care să aibă posibilitatea să voteze, în persoană, dar și prin internet sau corespondență, etc. Totul se poate organiza legal, cu cerințe legale de legitimare oficială cu acte legale, etc. Iar pentru că sunt și alegeri generale legislative și alegeri locale, cele două tipuri de alegeri s-ar putea organiza concomitent, de ce nu?

5 iunie 2020 7:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.