Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Un palat al megalomanului, dar, de asemenea, o capodoperă a românilor”, așa cum spunea Catherine Lalumiere, Casa Poporului a fost modalitatea lui Ceaușescu de a arăta că este „cel mai tare conducător din blocul socialist” și de asemenea, modalitatea de a a-și construi un spațiu pentru a se refugia în caz de situații extreme. Poveștile despre fabuloasa construcție sunt însoțite de mituri și legende despre spirite și sacrificii.

Obsedat de cultul personalității, de grandoare și de aprecieri, Nicolae Ceaușescu le-a cerut arhitecților să realizeze cel mai performant buncăr atomic care să poată rezista unui cutremur de 8 grade pe scara Richter, la două bombe atomice lansate succesiv și la atacuri repetate cu rachete.

În anul 1984, Ceauşescu a îngropat, sub scara principală de la Intrarea „13 Septembrie“, un cilindru de oţel care prezenta date referitoare la lucrarea începută. „Las vouă această Casă…“, a fost formula utilizată de dictator când a făcut referire la Casa Poporului.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.