Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban a decis să dea mai multă putere propriului Corp de Control, transformându-l, astfel, într-un ”DNA” propriu. Motivația transformării Corpului de Control este legată de necesitatea de a stârpi corupția din ministere și instituțiile publice, dar și din cadrul autorităților locale.

Corpul de Control al primului-ministru este absolut ineficient în forma actuală, se susține în expunerea de motive a Ordonanței de Urgență a Guvernului care schimbă total statutul acestui organism. Una dintre modificările aduse este aceea că acesta va putea controla și autoritățile publice locale, respectiv primării și consilii județene. Controalele se vor desfășura cu implicarea Poliției și Jandarmeriei, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență.

”Rolul Corpului de Control al prim-ministrului este de structură care, în îndeplinirea atribuțiilor care îi revin, desfășoară activități de control administrativ și de monitorizare a activității ministerelor şi serviciilor publice deconcentrate ale acestora, instituţiilor publice din subordinea Guvernului, organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului, oficiilor, agențiilor, departamentelor, comisiilor, regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor şi instituţiilor de credit cu capital majoritar sau integral de stat.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.