Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban afirmă că ''dovada cea mai mare de respect'' faţă de eroii neamului este atragerea tinerilor spre cunoaşterea istoriei şi aprecierea exemplului de dăruire şi curaj al celor care s-au jertfit pentru idealurile românilor.

"Astăzi, o zi atât de importantă din calendarul creştin-ortodox, în care sărbătorim praznicul Înălţării Domnului, o dedicăm şi eroilor, ostaşilor şi tuturor celor care au scris istoria României prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagăre sau în temniţele comuniste, apărând libertatea, credinţa strămoşească, pământul ţării şi idealul de unitate al românilor. Omagiem sacrificiul lor înălţător şi le păstrăm vie amintirea prin ceremoniile intrate în tradiţie cu acest prilej. O rugăciune, un gând, o lumânare aprinsă în memoria lor, grija faţă de morminte şi monumentele comemorative ridicate în cinstea lor sunt modul nostru de a ne exprima astăzi recunoştinţa faţă de ceea ce eroii neamului au făcut cu gândul la generaţiile care aveau să le urmeze", declară Orban în mesajul său, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Integral pe AgerpresComentarii

Probo "Dovada cea mai mare de respect " ar fi marirea numarului de ore de istorie in invatamantul mediu si...daca se poate si obligativitatea testarii parlamentarilor in ceeace priveste istoria Romaniei.

28 mai 2020 11:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.