Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia de la Veneția a primit de la Guvernul României cererea pentru eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al prestigiosului for consultativ al Consiliului Europei. Decizia Executivului de retragere a fostului ministru al Justiției vine ca urmare a implicaţiilor deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României.

CURENTUL amintește că CEDO a tranșat în favoarea Laurei Codruța Kovesi speța, prin care aceasta contestase revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA, în iulie 2018. Concret, Curtea a decis că fostei șefe Anticorupție de la București i-au fost încălcate dreptul la liberă exprimare și liberul acces la justiție. Tudorel Toader a avut două mandate în Comisia de la Veneţia. În primul mandat, în 2014, Tudorel Toader a fost numit de Victor Ponta, iar în al doilea, în 2018, de Viorica Dăncilă.

Însă fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader susţine, citat de ADEVĂRUL, că Ministerul Justiţiei nu are competenţe în procedura desemnării reprezentantului României în Comisia de la Veneţia, după ce ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a cerut revocarea sa din calitatea de membru al comisiei. „Adevărul mai interesează pe cineva? Ministerul Justiţiei nu are competenţe în procedura desemnării reprezentantului Romaniei în Comisia de la Veneţia!”, a scris Toader pe Facebook.

Tudorel Toader i-a urmat în funcția de ministru PSD al Justiției lui Tudorel Toader, ajuns celebru pentru OUG 13 din 2017 prin care s-a încercat mutilarea legislaţiei penale iar președintele PSD din acea perioadă, Liviu Dragnea, ar fi scăpat de puşcărie. Ieri, la exact un an de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a respins 7 proiecte de lege care modificau legislaţia penală, anunță DIGI24.

Legile zăceau în Parlament de câţiva ani. În mod ironic, cel care a condus şedinţa de plen a fost Florin Iordache, ministrul care a scos sute de mii de oameni în stradă prin celebra OUG 13 din 2017. Printre iniţiatori ROMÂNIA LIBERĂ amintește Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, profesoara grevistă Cristina Anghel (fost parlamentar PC), dar şi liberala Alina Gorghiu. Spre exemplu, Eugen Nicolicea a propus, în 2015, ca parlamentarii cu anchete în curs să nu răspundă ca funcţionari publici în sensul legii penale. Practic, dosarele ar fi fost îngropate, inclusiv cel care îl privea pe Liviu Dragnea.

În urmă cu un an, Liviu Dragnea a fost condamnat de ICCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare. În tot acest timp, fostul lider PSD a avut șase încercări eşuate de a ieşi din închisoare, susține JURNALUL NAȚIONAL. La ultima, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins, luni, contestaţia la executarea pedepsei depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Prin aceaași decizie s-a dispus sesizarea Curții Constituționale.

Iar ieri, și Tribunalul UE i-a respins politicianului acţiunea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europene pe motiv de inadmisibilitate, anunță UNIVERSUL. În urmă cu doi ani, Dragnea atacase în justiție răspunsul CE la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului de corupție Tel Drum. În prezent Dragnea caută soluţii să iasă din închisoare și intenţionează să meargă mai departe, la CEDO.


Comentarii

@@ Adrian Bibicule, faci și tu clăbuci de pe margine! În afară de vulgaritate, prostie și analfabetism funcțional de tip soroșist, nu ești în stare să emiți măcar o idee notabilă. Ești ca musca anonimă ce se agită pe lângă orice baligă ce-i iese în cale!

29 mai 2020 16:06

@ Adrian Nene Paulus, tu parcă citezi cuvânt cu cuvânt din perechea de buci a lui Cornel Nistorescu, ești tare nene, tare de moale ce ești, așa că te las pe tine să ghicești ce fel de material ești. Deci Luluța a abuzerat nevoie mare de abuzuri, tocmai d-aia s-a deconstipat slugoiul ăla împuțit de Tudorel Toader, ca să repare nene abuzerăriile Luluței cu cazmaua sau cu târnăcopul în justiție, măcelârind legile după modelul stalinisto-chinez de tristă aducere aminte. Să fim sinceri, pe vremea lui Băsescu treburile n-au prea mers literă de lege, iar unele manevre și mănârii se pot reproșa Luluței, dar dacă ne gândim la gravitatea și ilegalitatea înfăptuită de cei care au fost sub incidența acelor mânării, vom conchide că rezultatele au fost mult prea lejere și mult prea îngăduitoare. Evident că lucrurile și faptele se pot interpreta ca abuzuri, atunci când o turmă de presari grohăitoare, mă refer la jurnaliștii angajați de către PSD, care să grohăie toată ziulica sus și tare că Xulescu sau Dan Voiculescu sau alții mai vinovați au fost abuzerați, atunci iese circul la iveală în toată splendoarea și hidoșenia lui. La final, Luluța a avut câștig de cauză la CEDO sau la UE, pe când LIviu Dragnea și Adrian Năstase au luat muie cu ghiotura, ceea ce demonstrează că la UE justiția e numai una, nu cea măsluită de niște slugoi împuțiți ca Tudorel Toader, un sclav jalnic al lui Dragnea și al PSD. mUE PSD! Dacă Bilei e cu B de la BOU, tu ești cu C de la căcat. Ce mai zice Pravda?

29 mai 2020 1:00

Kovesi i-a dat o lectie de drept pe care sunt convins ca Tudorel o s-o tina minte toata viata. “TuDorele fa ceva!” urlau pesedeii disperati pe canalele TV aservite . Si Tudorel a facut … ceva cam moale in care a si calcat cu pantofii sai de “universitar”. Încă o M.UIIE pentru scula pesedista Toader.

28 mai 2020 22:38

Bilei cu B de la BOU! Model de propoziție hecologică: Boul paște iarbă verde.

28 mai 2020 17:38

@Adrian Chapeau bas, Monsieur!

28 mai 2020 14:49

Adrian 2)Nici faptul ca nimeni nu a putut contesta raportul de evaluare profesionala intocmit de Tudorel Toader. Deasemeni nimeni nu vrea sa isi aduca aminte de faptul ca, desi avea cai de atac, Luluta a preferat sa nu atace in contencios administrativ propunerea de revocare - cum a facut Lazar. In schimb, a preferat sa se duca la CEDO, sa minta frumos acolo stiind ca reprezentantul Romaniei va face non-combat si ca CEDO ii va da castig de cauza, mai ales intr-o cauza in care CEDO nu avea caderea sa se pronunte. Este bine de stiut ca recuzarea initiala efectuata de reprezentantul Romaniei la adresa judecatoarei CEDO Iulia Motoc sa nu faca parte din complet a fost anulata de o scrisoare adresata curtii de catre ministrul justitiei Ramona Manescu. Acesta este motivul pentru care Romania este in situatia actuala cu toti acesti politicieni corupti, incapabili, imorali. Pentru ca, la momentul alegerilor in loc sa contabilizam ce au facut bine si ce au facut rau, alegem sa uitam, chipurile sa alegem "raul cel mai mic".

28 mai 2020 13:07

Adrian De unde se vede ca romanul are memoria scurta si ... foarte selectiva. Se pare ca nimeni nu-si aduce aminte acum de abuzurile pe care Luluta le-a pastorit (portocala, oana s.a). Nici ajutorul pe care l-a dat Liviei Stanciu ca sa intoarca o hotarare definitiva si irevocabila - altfel nu mai putea LS sa ajunga judecator CCR. Nici de sutele de dosare intocmite judecatorilor care indrazneau sa nu dea solutiile dorite de procuratura si apoi erau tinute cu anii in sertare in neprelucrare, doar pentru a putea fi folosite la momentul optim. Nici faptul ca in "mega" dosarele Microsoft si EADS, cu pagube de multe milioane de euro nu s-a putut gasi nici un corupator pentru ca erau externi (Austria, Franta, Germania) de unde si sprijinul acordat de aceste tari pentru sefia procuraturii europene desi atat Franta cat si Germania aveau candidati mult mai bine pregatiti decat Luluta.

28 mai 2020 13:06

@ 27 mai 2020 16:23 Nene Paulus, tu după ce că ești ardelean, nu ajunge că faci Ardealul de râs cu tâmpeniile pe care le postezi, te mai bagi și-n Oculta aia inexistentă, aiurea. Tu ești metafizic, dar ești un filozof sterp ca și concept, ești mult prea SF și mult prea neuniversal ca să te mai bage careva-n seamă, sărmane rusofil, rusofon, membru de colhoz ce ești tu. Ce mai zice Pravda?

28 mai 2020 8:03

ovi Individul ievaluat trebuie zburat si din invatamant, el este o sluga comunistoida ...

28 mai 2020 7:12

De unde se vede cum lucră Oculta” Chiar dacă este vorba de o servitoare de la grajdurile galactice, cum est Codruza Kovida-19. Problema e ce face Oculta cu dinozaurul Donald Trump Rex, care nu se dă bătut nici de pandemia pe care i-au pus-o în cârcă! Ba, al dreacului dinozaur, este pe cale să sucească gâtul OMS-ului, oficină a Ocultei, ca și ONU, ca și ăia cu Încălzirea globală, ca și aia cu suprapopularea. sărmanei plaete, pe care nu mai loc mai mult de un miliard-juma de miliardari, sau măcar milionari cu sânge extraterestru!

27 mai 2020 16:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.