Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La exact un an de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a încercat să rupă partidul de trecut prin respingerea unor proiecte care mutilau legislaţia penală. În mod ironic, cel care a condus şedinţa de plen a fost Florin Iordache, ministrul care a scos sute de mii de oameni în stradă prin celebra OUG 13 din 2017, prin care Liviu Dragnea ar fi scăpat de puşcărie.

Zi istorică în Parlamentul României, consemnată de DIGI24. Șapte inițiative care schimbau substanțial Codurile Penale au fost miercuri respinse de Parlament. Printre ele: legea grațierii, interdicția încătușării celor reținuți și inițiativa care reducea pedepsele în cazul unor infracțiuni. În urmă cu câțiva ani, când a avut loc prima tentativă ca aceste legi să fie adoptate, s-a vorbit despre "marțea neagră". ieri, odată cu respingerea legilor, ziua a fost supranumită „miercurea albă“.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a respins 7 proiecte de lege uitate în sertarele Parlamentului de câţiva ani, care atentau la legislaţia penală. Printre iniţiatori se numără Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae și profesoara grevistă Cristina Anghel (fost parlamentar PC), susține ADEVĂRUL. Spre exemplu, Eugen Nicolicea a propus, în 2015, ca parlamentarii cu anchete în curs să nu răspundă ca funcţionari publici în sensul legii penale. Practic, dosarele ar fi fost îngropate.
 
Tot în acel an, Şerban Nicolae propusese ca inculpaţii reţinuţi sau arestaţi preventiv să nu fie încătuşaţi. Era perioada în care DNA funcţiona cu motoarele turate. Cu un an mai devreme, acelaşi Şerban Nicolae iniţiase un proiect de lege care prevedea închisoare de până la cinci ani pentru cei care fac publice informaţii din dosarele penale înainte ca acestea să fie soluţionate.

Tot ieri, fostul președinte al PSD din perioada în care era promovat respectivul pachet de legi, Liviu Dragnea a pierdut procesul intentat Comisiei Europene, prin care încerca să anuleze doasrul TelDrum, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Instanța europeană de la Luxemburg a respins ca inadmisibilă cererea prin care Liviu Dragnea a chemat în judecată Comisia Europeană, acuzând-o că l-a privat dreptul la apărare si a ignorat prezumția de nevinovăție în dosarul fraudelor cu bani europeni al cărui protagonist este compania Tel Drum.

Concluzia magistraților este una elocventă: Domnul Dragnea trebuie să plătească", a fost concluzia minutei Tribunalului UE, fostul lider PSD fiind obligat să plătească și cheltuielile de judecată, susține UNIVERSUL.

Liviu Dragnea a recurs la finalul anului 2018 la justiția europeană pentru a încerca să obțină anularea raportului OLAF care stă la baza inculpării sale în dosarul Tel Drum, amintește GÂNDUL. Președintele PSD a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene (CJUE) pentru că a refuzat să înceapă o investigație asupra OLAF privind dosarul Tel Drum.

În țară, cu doar două zile înainte, un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, contestaţia la executarea pedepsei depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. În urmă cu un an, Liviu Dragnea a fost condamnat de ICCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare. În tot acest timp, fostul lider PSD a avut șase încercări eşuate de a ieşi din închisoare, afirmă JURNALUL NAȚIONAL. Dragnea intenţionează să meargă mai departe, la CEDO.

Tribunalul UE i-a respins politicianului acţiunea în care cerea anularea condamnării şi în care reclama că a fost judecat de un complet care nu era specializat pe fapte de corupţie. În pezent Dragnea caută soluţii să iasă din închisoare. „Avem calea deschisă către CEDO. Luăm în calcul absolutamente tot. Urmează fiecare cale de atac, fiecare element”, a declarat, săptămâna aceasta, la ICCJ, avocata Flavia Teodosiu.

O altă umilință totală încasată de către fostul șef al PSD, Liviu Dragnea în aceste zile este amintită de CAPITAL. Aflat în pușcărie, acolo unde execută pedeapsa după ce a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive, Dragnea a primit o nouă lovitură. După ce a ajuns în pușcărie, fostul șef al PSD a pierdut și Insula Belina, retrecută acum definitiv în administrarea statului.


Comentarii

fie mulțumit că ăia de la UE nu i-au mai dat câțiva ani în plus ca să stea după gratii cel puțin un deceniu, pentru că merită. Alt țăran parvenit care și-a bătut joc de țara asta și de națiune, iar ciracii și țucălarii lui și-au bătut și ei joc de bobor, dar epilogul i-a dat o muie monumentală. Ce căcat de congres a mai organizat Mangafaua de Dragnea, unde își tot întreba turma de apaludaci care venise numai cu mașini străineze la Sala Palatului, dacă-l mai vor să le fie prezident, iar turma grohoia în cor, Daaaaaa, Daaaaa, rupându-și apoi palmele de aplauze, că deh, asta e meseria aplaudacilor, să facă gălăgie de pomană. mUE!

29 mai 2020 5:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.