Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Renate Weber, care conduce Instituția Avocatului Poporului, spune că nu vede o problemă de protecție a datelor personale la termoscanarea populației la intrarea în magazine, de exemplu, și adaugă că nu există o bază legală pentru o eventuală atacare la CCR a acestei măsuri a autorităților, care se aplică și în alte state, iar persoanele care se consideră vătămate se pot adresa instanțelor de judecată. Avocatul Poporului adaugă că a primit sesizări din partea unor medici care consideră că scanarea temperaturii e un act medical.

„Am primit inclusiv petiții de la medici care ne-au semnalat - le-am primit și eu pe WhatsApp, pe telefonul meu personal, am primit și la birou - spunând că această scanare a temperaturii e de fapt un act medical, care nu trebuie făcut fără consimțământul persoanei. Aici s-a pus de fapt problema că legea sănătății vorbește foarte clar de consimțământul persoanei”, a spus Weber.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.