Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, oferă într-un mesaj postat pe Facebook noi precizări privind una dintre cele mai controversate măsuri luate de autorităţile române pentru combaterea extinderii cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Deja au fost semnalate mai multe incidente în care au fost implicate persoane care au refuzat să se opună obligativităţii acesteia.

Raed Arafat transmite publicului internaut faptul că măsurarea temperaturii la intrarea în spaţiile publice închise, magazine şi în clădirile instituţiilor publice sau ale operatorilor economici este o nouă temă falsă de dezbinare şi de minimalizare a efectelor şi riscului virusului SARS-COV 2.

„Masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire si in unele situatii chiar si la imbarcare, ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.