Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marţi seară, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre momentul încheierii stării de urgenţă, prognozat pentru 15 mai, şi planurile autorităţile privind noile măsuri ce se vor impune atunci.

"In aceasta epidemiei, autoritatile, impreuna cu medicii si cu romanii, au obtinut pana acum rezultate notabile. (...) In Romania avem aproximativ 600 de bolnavi dintr-un milion de romani. (...)

Pericolul nu a trecut si este nevoie in continuare de maxima atentie. Relaxarea anumitor masuri nu inseamna, in niciun caz, ca revenim la viata noastra normala de dinainte de epidemie.

Nu vom putea sa ne intalnim decat maxim cate trei. Nu vom putea sa ne vedem la restaurant sau la mall. Nu vom putea dupa 15 mai sa plecam din localitate, decat daca avem un motiv foarte intemeiat. La intrarea in magazine va fi cineva sa ne masoare temperatura, pentru ca persoanele bolnave reprezinta un mare risc. Marile festivaluri probabil nu vor avea loc in acest an. Daca se vor relua competitiile sportive, subliniez daca, vor fi fara spectatori.

Daca va creste numarul de bolnavi, masurile se vor lua inapoi!

Usor-usor, autoritatile trebuie sa se retraga din atitudinea coercitiva, iar oamenii simpli trebuie sa preia responsabilitatea. Vom avea obligatia sa purtam masti dupa 15 mai in spatii inchise, cand mergem cu autobuzul sau cu trenul. Lucrurile vor evolua gradual.

Atunci cand a inceput epidemie, rezervele Romaniei au fost goale. (...) Romania are acum acces la 1,5 miliarde de euro din fondurile europene aferente acestui exercitiu bugetar." a declarat preşedintele Klaus Iohannis,

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.