Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele SindAlimenta, Dragoș Frumosu, a arătat mai multe discriminări sociale cu privire la indemnizația de șomaj. Acesta îi cere demisia ministrului Muncii, Violeta Alexandru!

Mari discriminări sociale create de prevederile Ordonanţei nr. 32/2020, cu privire la indemnizaţia de şomaj;

Ministrul Muncii şi Preşedintele ANOFM, deşi cunoşteau situaţia şi au promis îndreptarea ei, nu au modificat Ordonanţa;

Demisia de onoare a celor doi înalti demnitari se justifică în condiţiile în care sume de bani din bugetul statului sunt irosite cu bună ştiinţă, probabil pentru functionarii de rang înalt sau în scopul protejării membrilor de partid.

În acest timp, milioane de romani, inclusiv pensionarii, îşi drămuiesc banii de la o zi la alta.

În timp ce milioane de români sunt afectaţi de criza economică, bâlbele unui guvern incapabil să înţeleagă realitatea, amplifică efectele ei prin măsuri luate fără consultări, dictate doar de propriul interes.

Acelaşi guvern ne demonstrează că solidaritatea socială pe care o invocă cu orice prilej, este doar o mascaradă. Ultimul exemplu în acest sens a fost oferit de ministrul Finantelor şi Primul ministru, în disputa legată de solidaritatea angajaţiilor statului cu cei din mediul privat.

Aducem în atenţia opiniei publice şi a instituţiilor statului cu drept de decizie că bugetul pierde sume mari de bani, inclusiv din plata şomajului tehnic, odată cu emiterea Ordonanţei 30/2020, care ulterior, a fost modificata prin Ordonanţa 32/2020. Printre modificările şi completările aduse s-au stabilit şi criteriile care să permită unei persoane să beneficieze de şomajul tehnic, în condiţiile în care aceasta are mai multe contracte de muncă cu timp partial. Spre surprindere, există mulţi angajaţi care primesc atât salariu, cât şi indemnizaţia de somaj tehnic, aceasta fiind în majoritatea situaţiilor calculata la nivelul salariului mediu pe economie.

Astfel, articolul XI, alineatul (2) se modifică şi are următorul cuprins:

"(2) De prevederile alin.1(şomaj tehnic) beneficiază salariaţii angajatorilor care reduc sau întrerup temporar activitatea total sau parţial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgenţă decretate, conform unei declaraţii pe propria răspundere a angajatorului."

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.