Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datele personale a peste 600.000 de utilizatori ai platformei Email.it au fost furate şi puse la vânzare pe Dark Web, iar incidentul a ieşit la iveală după ce autorii faptei au încercat să promoveze pe Twitter site-ul pe care au fost expuse respectivele informaţii, scrie blogul din România al producătorului de soluţii de securitate, Eset.

Potrivit site-ului de specialitate, grupul hackeri care a revendicat vânzarea datelor personale poartă numele de „No Name” sau „NN” pe scurt. Practic, aceştia au afirmat, pe site-ul lor, că atacul a avut loc în ianuarie 2018 şi au adăugat că ar fi contactat Email.it în legătură cu nişte lacune descoperite în infrastructura firmei, pentru care ar fi cerut o „mică recompensă”, însă furnizorul italian ar fi refuzat să comunice cu aceştia.

Ulterior, furnizorul italian de servicii de e-mail a confirmat incidentul într-o declaraţie pentru ZDNet, citată de blogul Eset România: „Din păcate, trebuie să confirmăm că am fost victima unui atac de hacking”.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.