Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deși nu are decât 29 de cazuri confirmate cu coronavirus, Republica Moldova a decis să ia măsuri extrem de drastice pentru protecția populației. Astfel, de luni, toate punctele comerciale au fost închise, excepție făcând doar alimentarele, farmaciile și stațiile PECO. Totodată, ieri, Guvernul Moldovei a cerut Parlamentului să decreteze starea de urgență.

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis ca, din 16 martie, toate piețele și toate magazinele să-și închidă porțile, în afară de cele alimentare, farmacii și benzinării. Totodată, restaurantele, cantinele și barurile au fost obligate să-și sisteze activitatea, însă vor putea livra către consumatori produsele lor. „Hotărârea a fost semnată de mine și de colegii competenți și este obligatorie, în termenii indicați în acea Hotărâre. Măsurile sunt radicale, dureroase, cu efecte pentru fiecare dintre noi, cu efecte economice.

Am văzut cu toții evoluția situației în țările europene”, a declarat Ion Chicu, premierul Republicii Moldova. În capitală, primarul Chișinăului a decis să ia măsuri fără precedent, apelând la ajutorul polițilștilor pentru a evita supraaglomerarea în mijloacele de transport în comun. ”În fiecare staţie de aşteptare din municipiul Chișinău vor fi prezente câte două persoane din forțele de ordine pentru a nu permite supraîncărcarea cu pasageri a transportului public.

Și în această dimineaţă la linie a fost introdus tot efectivul de autobuze şi troleibuze de care dispun regiile municipale de transport. Măsurile sunt luate pentru ca cetățenii să nu se îmbulzească în transport, dar și în stații şi să păstreze distanța recomandată, de cel puțin un metru între persoane. Deocamdată, transportul public circulă după orarul vechi. Noi am venit cu propuneri de modificare și restricționare, urmează ca membrii Comisiei situațiilor excepționale la nivel de Guvern să analizeze propunerile și să vină cu o poziție.

Dacă va fi modificat programul, vă vom anunţa pe parcurs. Mai multe măsuri restrictive sunt analizate și implementate, asta pentru că nouă ne pasă de sănătatea fiecărui cetăţean al capitalei şi facem tot posibilul pentru a opri răspândirea virusului COVID 19”, a declarat ieri primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.