Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că vrea să schimbe Constituția acestei țări, astfel încât o eventuală reunificare cu România să devină imposibilă din punct de vedere juridic. Președintele Igor Dodon a anunțat, în fața jurnaliștilor de la Chișinău, că intenționează să facă demersuri pentru a modifica Legea Fundamentală a Republicii Modova.

Preşedintele Dodon vrea ca, prin modificarea Constituției, să se elimine din textul acesteia Articolul 142, pe motiv că acest articol ar permite unioniştilor din Republica Moldova să organizeze un referendum în care să se discute subiectul unirii Republicii Moldova cu România. În opinia lui Igor Dodon, acestea sunt acţiuni „de distrugere a statalităţii” Republicii Moldova. Igor Dodon susține că o asemenea posibilitate legislativă nu există în niciun alt stat, și, de aceea, trebuie exclusă și din Constituția Republicii Moldova.

Igor Dodon a mai lansat și în trecut ideea modificării Constituției, susținând că în mod intenționat, imediat după anul 1990, s-a creat posibilitatea legislativă de reunificare cu România. “Dacă socialiştii vor veni la guvernare, unionismul va fi interzis prin lege”, anunțase, acum doi ani, Igor Dodon, fost președinte al Partidului Socialist.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.