Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ciuda faptului că neagă vehement, Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu s-au înţeles pentru anticipate, susţin surse din ambele tabere pentru Adevărul. Rămâne o singură necunoscută: capacitatea lui Marcel Ciolacu de a mobiliza întreg partidul pentru a trece moţiunea de cenzură.

Alegerile anticipate ar fi o soluţie avantajoasă pentru PSD şi PNL deopotrivă. USR ar rămâne iar pe dinafară. Premierul Ludovic Orban a bătut palma cu liderul PSD Marcel Ciolacu: social-democraţii se vor mobiliza pentru a trece moţiunea de cenzură, iar alegerile anticipate vor avea loc în data de 21 iunie, concomitent cu alegerile locale, susţin surse politice pentru „Adevărul“.  În schimb, PNL va renunţa la alegerea primarilor în două tururi de scrutin prin lege sau prin ordonanţă de urgenţă. În acest moment, PSD şi UDMR au suficiente voturi, pe hârtie, pentru a trânti Guvernul Orban. Totuşi, planul are şi o necunoscută: va reuşi Marcel Ciolacu să-i urnească la vot pe toţi senatorii şi deputaţii PSD?


Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.