Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Investitorii austrieci sunt foarte interesaţi de sectorul energiilor regenerabile, precum şi de acordarea de consultanţă în vederea atragerii de către România a fondurilor europene nerambursabile, a declarat marţi, ministrul delegat pentru Mediul de afaceri, Lucian Isar, într-un eveniment referitor la piaţa de fuziuni şi achiziţii, informează Agerpres.

"Investitorii austrieci sunt foarte interesaţi doar de două componente. În primul rând, de energie. Vor să investească în continuare în energie hidro, eoliană, mai puţin în solară. Sunt provideri de componente pe toate segmentele de energie şi acolo vor să se dezvolte", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, a doua componentă care i-a interesat pe investitorii austrieci au fost fondurile europene.

"Din ceea ce am văzut, sunt foarte multe firme de consultanţă, în diferite segmente ale consultanţei, care sunt implicate în atragerea de fonduri europene. Acolo au fost cele mai multe doleanţe şi păreri. (...) Punctul de vedere al mediului de business a fost că ar trebui să ne facem temele şi noi şi, în sfârşit, să atragem fondurile europene", a adăugat Lucian Isar.

Acesta a mai arătat că Austria este cel de-al doilea mare investitor în România, schimburile comerciale fiind la nivelul de 3,2 miliarde euro , la sfârşitul anului trecut.

"Austriecii sunt mai mult decât interesaţi să crească afacerile cu România. Sunt jucători importanţi, OMV, marile bănci, şi toţi vor să-şi crească activităţile în România", a subliniat ministrul delegat pentru Mediul de afaceri.

Luni, prim-ministrul Victor Ponta a efectuat o vizită oficială în Austria, unde a fost însoţit de ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, de cel al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, precum şi de ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar.

Cu acest prilej, ministrul Isar a participat la Forumul Economic România-Austria, organizat de Camera Economică federală a Austriei (WKO), în cadrul căruia a prezentat Programul guvernamental de susţinere a relansării economice.


Comentarii

Papa "Investitorii" austrieci (capitalul institutional-oligarhic) provin dintr-o tara aflata alaturi de Republica Democrata Congo în topul "Tranparency International" privind coruptia institutzionlizata în pool-position si sunt, ca orice parazitzi din familia paduchilor si capuselor, EXTREM de interesati de ORICE subventzii imaginabile! Grecia a ajuns în halul în care e azi tocmai datorita "interesului" deosebit de care s-a bucuat zeci de ani la rând din partea EURO-Escrocilor! ECO-Jucaria e simpla (ca orice schema Ponzi) si la capatul ei se afla, desigur, cetatzeanul platitor de ECO-facturi la energie.

20 iunie 2012 11:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.