Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Republica Moldova ar putea lua o pauză în colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a lăsat să se înţeleagă, marţi, premierul moldovean, Ion Chicu, într-o declaraţie televizată, specificând că aceasta s-ar putea întâmpla în cazul în care FMI nu va da dovadă de flexibilitate. Declarația lui Chicu intervine la scurt timp după ce noul guvern de la Chişinău a anunţat că negociază cu Rusia un împrumut de 500 de milioane de dolari, relatează portalul Deschide.md şi Reuters.

Şeful guvernului de la Chişinău a menţionat că, pe data de 20 martie 2020, expiră programul în curs cu FMI şi atunci se vor purta discuţii în vederea unui nou program.

„Am avut o discuţie cu şeful misiunii FMI în Republica Moldova. Ne propunem să discutăm cu ei perspectivele colaborării pe mai departe, după finalizarea programului curent care expiră la 20 martie. Noi, orice colaborare cu orice instituţie financiară, inclusiv FMI, o vedem doar din perspectiva intereselor Republicii Moldova”, a declarat Chicu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.