Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Moldova a ales din nou Rusia. În prima sa vizită externă, noul premier al Chișinăului s-a dus glonț la Moscova, nu care cumva să se închidă porțile și să rămână pe dinafara Kremlinului. Nicio șansă, Medvedev abia aștepta să-l strângă în brațe pe omologul său, pe care l-a felicitat pentru alegerea făcută. „Să recuperăm oportunitățile ratate” în ultimii ani, i-a transmis „secundul” lui Vladimir Putin, un mesaj care, tradus cum trebuie, este o urare. „Bine ați revenit sub pulpana noastră, frați moldoveni!”.

Așadar, Moldova a ales din nou Rusia și asta nu trebuie să ne mire. Se mai simte românește pe acolo doar prin câteva școli și licee, puțin în universități și mai deloc în segmentul muncitoresc. Nostalgia URSS n-a dispărut de la Chișinău până la Dubăsari și numai dacă acceptăm asta putem construi ceva. Ion Chicu și-a luat cei mai apropiați miniștri și secretari de stat, a urcat în avion și ceva oameni de afaceri și s-a dat ordin pilotului – „Direcția, Moscova!”.

Cine credea că pe harta primei vizite externe a moldoveanului va fi Bucureștiul și-a luat-o-n freză rău de tot, dovedind necunoaștere politică, să nu zic și naivitate istorică.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.