Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europa de Est cunoaşte o perioadă fără precedent de dezvoltare economică. Trei ţări fost comuniste, Cehia, România şi Polonia, se bucură de creştere economică rapidă, şomaj scăzut şi inflaţie scăzută. Economia României a crescut cu 5,7% faţă de anul precedent, Republica Cehă cu 4,7% şi Polonia cu 4,4%. Prin comparaţie, media UE a înregistrat o creştere de 2,4% în aceeaşi perioadă.


În acelaşi timp, ţările din Europa de Est (inclusiv Turcia şi Grecia) se confruntă cu o serie de probleme pe piaţa muncii, care le pun în pericol perspectivele de a ajunge din urmă economiile mai dezvoltate din vestul Europei. Potrivit raportului regional Inovantage, ţările din regiune trebuie să se adapteze rapid la noile tendinţe aduse de a 4-a Revoluţie Industrială, cum ar fi automatizarea proceselor repetitive, globalizarea operaţiunilor şi creşterea cererii pentru calificările de nişă. Potrivit raportului, 62% din directorii generali din Europa de Est, găsesc cu dificultate specialişti în domenii digitale, faţă de media globală de 50%.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.