Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Casa Albă de omologul său american Donald Trump. Întrevederea a început pe un ton relaxat, liderul american transmițându-i șefului statului român că România este un „aliat minunat”.

La finalul întâlnirii, cei doi președinți au ținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia au subliniat importanța parteneratului dintre SUA și România, care a ajuns la 20 de ani de existență. Donald Trump a lăudat eforturile președintelui Iohannis de a lupta împotriva corupției și pentru consolidarea statului de drept, cât și creșterea contribuțiilor pentru Apărare, la 2%. La rândul său, Klaus Iohannis i-a transmis omologului său susținerea pentru un NATO mai puternic, în care cheltuielile sunt împărțite și i-a cerut să susțină România pe flancul de est.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.