Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După mai bine de patru decenii de la lansarea sa pe orbită, satelitul Meteor 1-1 s-a dezintegrat la reintrarea în atmosferă, iar resturile au căzut într-o regiune din Antarctica, transmite RIA Novosti în ediția sa electronică.

Potrivit ministerului rus al Apărării, satelitul a căzut marți în regiunea Queen Maud din Antarctica, la circa 690 de kilometri de stația argentiniană de cercetare Belgrano II.

Satelitul, realizat de inginerii sovietici în anii '60, a fost lansat pe orbită la o altitudine de 650 de kilometri, la 26 martie 1969, de o rachetă Vostok. Însă acesta nu a mai fost folosit din luna iulie a anului 1970.

Meteor 1-1 avea o greutate de circa 1.400 de kilograme. Două panouri solare erau orientate automat spre Soare pentru a asigura alimentarea satelitului cu cantitatea maximă de energie solară disponibilă.
Integral pe AdevărulComentarii

Eu Alt gunoi spatial... A functionat un an si trei luni si a stat in orbita ca deseu alti 42 ani.

27 martie 2012 23:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.