Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Diwali” sau „ Deepavali” (festivalul luminilor) este unul dintre cele mai mari festivale ale hindusilor din India celebrat cu multa fericire si entuziasm. Este o reuniune ce tine 5 zile in continuu iar a 3-a zi este principala atractie datorita spectacolului luminilor de pe cer.De obicei pica intre mijlocul lui octombrie si mijlocul lui noiembrie, dar anul acesta a inceput pe 26 octombrie.
Sunt aduse artificii in culori cat mai variate , iar oamenii aprind lumanari numite „ Diyas”, ce simbolizeaza victoria personala a binelui asupra raului si intoarcerea la credinta.

Festivalul nu este niciodata complet fara schimburile de cadouri. Cei dragi isi daruiesc cadouri ca o marturisire a dragostei si afectiunii membrilor familiei.

Diwali se sarbatoreste in India, Nepal, Sri Lanka, Myanmar, Mauritius, Guyana, Trinidad & Tobago, Suriname, Malaysia, Singapore, si Fiji. Prima poza a fost facuta acum 12 ore de catre NASA.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.