Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Toate echipajele din cadrul ISU Gorj intervin, luni după-amiază, la incendii de vegetaţie izbucnite în mai multe localităţi din judeţ, astfel că la multe dintre solicitări pompierii nu mai pot ajunge, flăcările fiind stinse de autorităţile locale sau de oameni, relatează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avramescu, aproape 150 de pompieri participă la stingerea incendiilor izbucnite în judeţ.

El a precizat că la multe dintre solicitări, pompierii nu mai pot să intervină, iar pentru stingerea focului acţionează autorităţile locale şi localnicii.

În cursul zilei de luni, au izbucnit zeci de incendii, astfel că de cele mai multe ori echipajele ISU aflate pe teren nu au mai revenit la bază, ci au plecat de la un incendiu la celălalt.

"Sunt echipaje care nu s-au mai întors la sediul subunităţilor din judeţ nici măcar pentru a reîncărca apă în cisterne. În majoritatea cazurilor terenul accidentat face posibilă doar intervenţia cu lopeţi şi mături, vântul schimbând direcţia flăcărilor", afirmă purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Echipaje de pompieri continuă să acţioneze, luni după-amiază, în Parcul Naţional Defileul Jiului pentru stingerea unui incendiu, peste 20 de hectare de vegetaţie fiind mistuite de flăcări.

Pompierii estimează că focul va fi stins până la sfârşitul zilei, lichidarea acestuia depinzând şi de vântul care suflă în zona montană.

Conform unui bilanţ al instituţiei, echipajele ISU Gorj au intervenit duminică la stingerea a 20 de incendii, în timp ce, în perioada 16-19 martie, pompierii au participat la stingerea a 36 de focare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, subcomisarul Daniel Tică, a declarat că poliţiştii au dat duminică 12 amenzi, în valoare de până la 6.000 de lei. persoanelor care au fost găsite responsabile pentru declanşarea unor incendii de vegetaţie uscată. Poliţiştii au întocmit, de asemenea, zece dosare penale unor persoane acuzate de distrugere din culpă, la numărul unic de urgenţe fiind înregistrate duminică peste 150 de apeluri prin care erau anunţate diferite incendii izbucnite în judeţ.

Peste 40 de pompieri şi 10 pădurari din Defileul Jiului, alături de alţi cinci reprezentanţi ai Ocolului Silvic Gorj, au intervenit, duminică seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie şi mărăciniş, acţiunea continuând şi luni.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.