Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Femeile care petrec între patru şi şapte ore stând jos sunt mult mai predispuse la diabetul de tipul II, relatează DailyMail.

Diabetul de tipul II apare când nu se produce suficientă insulină pentru ca organismul să funcţioneze corect sau celulele din corp nu reacţionează la acest hormon.

O echipă de cercetători de la Universitatea Leicester, din Marea Britanie, au recrutat 505 femei şi bărbaţi în vârstă de 59 de ani şi i-au întrebat cât timp petrec stând jos de-a lungul săptămânii. Fiecărui voluntar i s-au făcut teste pentru a stabili nivelul anumitor chimicale din sânge care au legătură cu diabetul zaharat.

Studiul, publicat în American Journal of Preventive Medicine (Jurnalul american de medicină preventivă, n.r.), a arătat că femeile care stau jos foarte mult- între patru şi şapte ore pe zi- au un nivel mai ridicat de insulină, hormon care reglează nivelul zahărului în sânge, lucru care determină apariţia diabetului.

Cu toate că şi bărbaţii petrec între patru şi opt ore stând jos, la ei, cercetătorii nu au găsit astfel de semnale. Oamenii de ştiinţă au explicat că acest lucru se datorează faptului că femeile iau mai multe gustări decât bărbaţii, iar aceştia se implică în activităţi mai solicitante din punct de vedere fizic.

Un studiu asemănător realizat anul trecut a arătat că, dacă petreci zece ani la un serviciu ce nu implică activitate fizică, ţi se dublează riscul de a face cancer la intestine. Potrivit unor estimări, adulţii petrec mai mult de jumătate din zi stând jos la serviciu.

Mai mult de un milion de persoane suferă deja de diabet, însă ele nu realizează acest lucru, deoarece nu recunosc simptomele- oboseală, sete, urinări frecvente şi răni care se vindecă greu.

Diabetul poate apărea din lipsa activităţii fizice, kilogramelor în plus şi din cauza unei diete necorespunzătoare. Netratat, diabetul duce la atac de cord, orbire si chiar amputarea membrelor.
De asemenea, numărul celor care suferă de diabetul de tip II va creşte de la 2,5 milioane la patru milioane, în 2025 şi la cinci milioane, în 2030, arată Organizaţia Diabeticilor din Marea Britanie.

Integral pe România LiberăComentarii

ecologist Diabetul apare datorita haharului rafinat din mai toate produsele alimentare industriale, chiar si in cere care nu au aerul, ca fructe si legume in culturi intensive, industriale, carne, peste, cereale, ce mai, zaharul e peste tot.Zaharul rafinat e rareori asimilat in totalitate.Ar trebui, pt. asta, un efort fizic intens si prelungit. Si chiar si asa, sunt componente sintetice care nu pot fi asimilate. Stiati ca zaharul, ca si faina, orezul, pasta de dinti, sunt albite cu aluminiu pt. a parea mai pure, ca albul e imaginea pe care o are consumatorul asupra puritatii ? Aluminiul este una din cauzele bolilor de tip Alzheimer.

24 februarie 2012 8:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.