Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, după întâlnirile pe care le-a avut cu partidele pentru posibila modificare a legii primarilor, că nu există o majoritate parlamentară care să susţină revenirea la alegerea edililor în două tururi de scrutin, astfel că legea trebuie asumată în Parlament, iar Guvernul va sprijini acest demers.

"Am constatat astăzi că majorităţile sunt foarte volatile în Parlament.(...) Nu există o majoritate clară pentru revenirea la două tururi. Nu este cazul ca Guvernul să tranşeze pe acest subiect", a declarat Cioloş.

”Soluția e în Parlament și Guvernul e gata să-și dea sprijinul pe această dezbatere”, a punctat șeful Guvernului.

Dacian Cioloș a mai precizat că Guvernul nu trebuie să fie "instrumentul" niciunui partid, nici al celor care vor modificarea legii, nici al celor care se opun.


Comentarii

@ 2 februarie 2016 7:31 De atâtea calcule electorale, democrația devine un surogat, pentru că această democrație e călcată-n picioare precum și legile și Conctituția țării, pentru a se face pe plac mofturilor de moment create periodic când cică anumite partide sau un anumit partid e favorizat sau defavorizat. Măi fraților, un tur de scrutin singular nu trebuie privit neapărat din punct de vedere al economiilor bănești făcute la bugetul de stat, deși e un lucru esențial. Lălăirea și lăbărțarea și multiplicarea aiurea a tururilor de scrutin electoral, nu duce decât la haos, la imbecilitate, pentru că se va da posibilitatea așa cum s-a întâmplat de altfel, ca anumiți candidați să ajungă votați cu un număr mai mic de voturi, lucru ce s-a întâmplat la parlamentarele precedente, când indivicul situat pe locul 3 cu cel mai mic numâr de voturi ajunge-n parlament, pe când legitimatul cu cel mai mare număr de voturi încasează cel mai nedemocratic și abuziv șut în găoz, pierzând alegerile, deși era câștigător. În eventualitatea organizării a două, trei sau 4 tururi de scrutin locale pentru alegerea primarilor, se va ajunge ca cel care căștigă turul întâi, pentru că a fost votat de majoritatea cetățenilor urbei, să piardă în final pentru ca ultimul mojic ce a pierdut primul sau primele tururi, să ajungă paradoxal să câștige funcția de primar, nedemocratic și abuziv, chiar dacă a obținut eventual cel mai mare număr de voturi la final, dar NU a fost votat de acel 50+1 din electoratul local. Deci unde pula calului e logica? Între bucile ilogicii evident! Și unde pula calului e legitimitatea? În găozul anarhiei democratico-tehnodefecării împrăștiate! Punct!

2 februarie 2016 9:56

Alegerea dintr-un turur a primarilor scoate din scena partidele mici si din minti,PNL! Dl. M.de la ora 22,47 a fost recent instruit.PNL nu mai folseste argumente fondate pe dorinta si interesul poporului,ca ar fi criticat de Caragiale, ci sintagma vointa strazii.In popor este prejorativ sa invoci strada, dar ma rog,2-3 mii de oameni pot forma opinia strazii, dar nu a poporului /Sic/.Alegerea intr-un tur a primarilor,scoate din joc partidul dnei M.et comp,care puteau accede la ciolan in negocieri pentru turul doi.Asta nu vrea PSD, partid totalitar,sa ia el tot,iar PNL s-ar hrani si dn rebuturi, numai sa se faca fluturi.

2 februarie 2016 7:31

Prin urmare 2 Mai e de amintit un detaliu esențial, prezența electoratului la urne la un tur de scrutin e undeva la 33%, deci chiar dacă s-ar organiza 2, sau 3, sau 5 tururi de scrutin locale e posibil ca să nu se ajungă la acea legimititate iluzorie de 50+1 din electoral la alegerile locale ca voturi acordate primarului ales, caz în care toată teoria searbădă a legitimității cade în mod jalnic. Concluzia? Imbecilii ăștia bat apa-n piuă aiurea cu declarații sforăitoare de presă în încercarea lor nemernică de a fraieri națiunea cu tâmpeniile lor de moment, create de o anumită situație teoretică cum că acum primarii PSD ar fi avantajați de legea electorală care prevede un singur tur de scrutin. Acești ticăloși ar face bine ca să asculte voința națiunii, care de de regulă spune un singur tur de scrutin pentru orice fel de alegeri, astfel punând totul sub semnul eficienței cheltuirii banilor publici, fără a se mai arunca munți de bani pe fereastră, pentru că și așa țara e înglodată-n datorii formidabile pentru mai multe generații. Și dacă tot suntem de dreapta, pentru că în economia privată se merge pe principiul mai multă muncă pentru o funcție singulară, administrația de stat și de guvern să ia exemplu să să-și reducă numărul excesiv de mare al personalului care nu face nimic concret, în afara bătăturilor la buci cauzate de statul pe scaune. Adică mai pe înțelesul tuturor, există prea mulți indivizi care taie frunze la câini acolo, indivizi experți care practică frecangeala la mentă. Așa că fariseilor, vă muiesc pe toți cu repetir!

2 februarie 2016 4:20

Prin urmare 1 Fariseii nemernici care după ce au votat actuala lege electorală cu un singur tur de scrutin pentru primari, dar care cer acum o legitimitate teoretică falsă pentru organizarea a două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, practică un execrabil și deșănțat coșmar politic ce are e o singură explicație logică. Anume, retorica găunoasă a discursurilor de presă date pentru a fraieri națiunea cu această cicălire ordinară de tip teorie a chibritului, numai pentru că acum teoretic numai primarii unui singur partid ar fi avantajați pentru a fi aleși în număr mai mare decât cei ai altui partid, dar această chestiune nu numai că e un lucru strict nedemocratic și ticăloșit, ci și încalcă legile și Constituția țării, ceea ce e inadmisibil. Ludovic Orban declara că președintele țării e ales cu 50+1 din votul electoratului, plus încâ câteva exemple derizorii similare, problema e că alegerile prezidențiale NU se organizează în două tururi de scrutin, deci dacă în cazul președintelui țării e posibilă acea legitimitate, atunci și în cazul primarilor e posibil.

2 februarie 2016 4:20

un ardelean Bai...soldovene, cata reprezentativitate are "strada" aia a ta ? Haaaa...???? Si nici macar pe tine nu te-a votat nimeni ca sa poti cere ceva....cuiva, nu Prim Ministrului Romaniei ! Asa ca...."Sarma uai" !

1 februarie 2016 22:47

Moldoveanu Dacian Ciolos nu a inteles de ca l-a trimis strada in functia de primministru, constat ca este un fricos si nu-si asuma nimic numai de dragul de a ramane in functie. Nimic nu a pus in aplicare din ce a cerut strada: vot in doua tururi, 300 parlamentati, etc Nu merita funcia de primministru

1 februarie 2016 20:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.