Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Accesul turiştilor pe traseele montane din Masivul Bucegi este interzis, începând de marţi.

Decizia de închidere a traseelor este luată la cererea Salvamont, din cauza condiţiilor meteo. În Munţii Bucegi a nins şi a viscolit, iar stratul de zăpadă ajunge şi la 40 de centimetri grosime.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, accesul turiştilor a fost restricţionat pe traseele din Bucegi din cauză că acestea reprezintă un pericol pentru cei care vor să urce pe munte în condiţii de zăpadă şi viscol.

Astfel, la intrarea pe trasee au fost amplasate panouri de avertizare privind faptul că accesul turiştilor nu este permis.

Potrivit salvamontiştilor, accesul turiştilor este permis doar pe trasele din apropierea cabanelor şi instalaţiilor de transport pe cablu din Bucegi.

Măsura de închidere a traselor montane din masivul Bucegi este luată în fiecare iarnă, acestea fiind redeschise primăvara, de obicei în lunile aprilie sau mai.

Potrivit meteorologilor, marţi dimineaţă, cel mai mare strat de zăpadă, de 25 de centimetri, este pe Vârful Omu din Munții Bucegi, iar la altitudini de peste o mie de metri, în Carpații Meridionali, precipitaţiile erau sub formă de ninsoare.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 14 judeţe din centrul ţării, unde marţi şi miercuri va ninge în zona de munte, iar în Carpaţii Meridionali şi Orientali se va depune un strat de zăpadă.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.