Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Daca ai probleme cu retentia fluidelor sau daca doar doresti sa slabesti, alimentele diuretice sau suplimentele alimentare pot fi solutia sau macar o parte a solutiei. Cu toate acestea, este important sa consumi suficient de multe lichide atunci cand recurgi la o astfel de dieta, pentru a nu te deshidrata. In cazul in care insa te gandesti la consumul diureticelor pe baza de suplimente alimentare, e bine sa o faci doar entru cateva zile deoarece odata cu apa poti elimina si elementele de care trupul tau are nevoie pentru a functiona. O dieta pe baza de diuretice de aceea, este cel mai bine sa consiste in alimente naturale care au aceste proprietati si nu din suplimente, alimente pe care le poti consuma atata vreme cat doresti, fara alte repercursiuni. Iata cateva dintre cele mai importante astfel de alimente:

1. Pepenele verde, sau orice alt tip de pepene. Aceste fructe sunt alegerile perfecte: sunt diuretice dar in acelasi timp sunt si o sursa buna de fluide, mentinandu-te hidratata.

2. Ceaiul verde. Continutul mare de cafeina din acest ceai este cel care-i da efectele diuretice. Alte bauturi cafeinizate precum cafeaua, au proprietati similare.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.