Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la recepția cu ocazia Zilei Europei de la Palatul Cotroceni, că, în scurt timp, România va face pași semnificativi pentru a deveni stat membru al spațiului Schengen. "Am sărbătorit, recent, împlinirea a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României și Bulgariei la Uniunea Europeană, un moment deosebit pentru toți românii, acum cetățeni europeni cu drepturi depline. România este, astăzi, nu doar un stat profund atașat valorilor care definesc Uniunea Europeană și un puternic susținător al adâncirii procesului de integrare europeană, România este o sursă de stabilitate și democrație într-o regiune complicată, un partener angajat în susținerea statului de drept, în apărarea libertății fundamentale și în promovarea economiei de piață. După mai mult de 8 ani de la momentul aderării, putem afirma că am pornit pe un drum ireversibil și am parcurs etape importante. Dar procesul de integrare nu este încă finalizat. Am convingerea că, în scurt timp, vom face pași semnificativi pentru a deveni membri ai spațiului Schengen", a spus Iohannis.

integral agerpres.ro

Integral pe AgerpresComentarii

liberalul socialist Dle Presedinte, cu tot respectul, cit timp Parlamentul va face front in fata penalilor, cit timp vor initia amendamente anti-democratice, cit timp prin vamile romanesti se va trece cu gentile cu milioane, cit timp tiganii vor vinde marfa de contrabanda lin public - sansele de a intra in spatul Schengen sunt NULE! Nu vom intra pina nu va spune MCV ca untem OK. Chiar nu ati inteles chestyia asta? A ramas SINGURUL mijloc de a-i face pe romani sa isi RESPECTE responsabilitatile asumate. Matale, ca sas care a trait in Romania toata viata (iar familia paproape o mie de ani!) nu ati inteles inca faptul ca roman este un joanghina fara cuvint?

10 mai 2015 14:12

kiko Nu mai kiko tu esti un imputit ordinar de comunist-psd .ist,

10 mai 2015 12:35

Varlaam Theodorescu, jurnalist acoperit cu mantaua de ploaie (2) Între timp toate sunt bune și frumoase, premierul cu ten excesiv de brunet și el se îmbățoșează crăcănat să le mintă tuturor că el și clica lui de bolșevici împuțiți au luat țara amărâtă și sărăcită și o vor lăsa cu ditamai creșterea economică dar și cu o datorie guvernamentală dublată încă odată prin înglodarea țării în alte datorii externe formidabile de alte 30 miliarde euro, deci ce să mai zicem, de atâta bunăstare începem și noi să trăim ca-n Japonia, unde umblă câinii cu covrigei de orez în coadă și cu sushi de creveți de mare legați de botniță. Între timp în parlament unde s-a mai răsturnat odată căruța cu nărozi și proști, s-au trezit doi godaci Mangalița să cufurească legea prin care supermarketurile să fie închise duminica, doar, doar ăia de la supermarketuri vor veni repejor la ei ca să facă lobby și să le dea mită și lor câteva milioane de euro, ca să se mențină programul actual al magazinelor respective. Bivolul ministru de la sănătate vrea sancțiuni și amenzi aplicate pulimii care nu merge să-l scarpine în tuhăs pe medicul de familie, evaziunea fiscală e cât capra, dar premierul se screme s-o rezolve cu alte taxe și biruri ca să-i stoarcă pe comercianți de bani prin amenzi aplicate cu toptanul, pentru nereguli la casele de marcat și mărunțișul în neregulă provenit de la bacșișurile neimpozitate la bugetul de stat, buget care pe zi ce trece e tot mai sărăcit de clica de trăntori din ministerele mult prea multe și pline de miniștri care fac cu succes teoria chibritului și bătături la buci. Trăiască Schenghenul, dacă n-a murit în fașă! Tu-vă mu-ma-n gură de nemernici!

10 mai 2015 9:45

Varlaam Theodorescu, jurnalist acoperit cu mantaua de ploaie (1) Bun! Deci după cum grăiește președintele am făcut mersul piticului, fiind regulați în găoz de toți, vindem în continuare țara altora, adică ce a mai rămas din ea, pădurile în primul rând că austriecii l-au amenințat pe pleoștitul președinte care a retrimis codul silvic în parlament pentru a fi modificat și a permite în continuare distrugerea pădurilor milenare ale țării, păduri pe care nici măcar Ceaușescu nu le-a distrus ca clica asta de nemernici care de 25 de ani batjocuresc țara și poporul, mugind discursuri searbede și seci dar promițătoare, că cică vom intra și în Schengen cu pantalonii rupți în cur și cu buzunarele calicite de atâta bunăstare. În Europa am intrat cocoșați și pribegi, ca să-i ștergem la găoz pe occidentalii europeni, dar și ca să facem de rușine țara asta prin miile de cerșetori groși la obraz și negri la față, cerșetori cărora nici boii și vacile ce rumegă și se baligă-n parlament nu sunt în stare să le facă ceva și să-i restricționeze cumva, sau să le spună concetățenilor noștri europeni să le dea interdicție de intrare-n țările respective, interdicție atât pe pașapoarte cât și prin introducerea în baze de date fotografice, pentru ca francezii noștri de baltă să nu ne mai facă de râs în lume.

10 mai 2015 9:45

Adrian Nastase Domnule Iohannis nu va vad sa faceti pasi semnificativi cu Ponta la guvern . Mitomanul isi bate joc de justitie facand scut in jurul lui Sova ca sa nu fie arestat . Acest gen de atitudine nu-i compatibil cu cei din Schengen si au motive sa ne respinga din nou cererile de aderare .

10 mai 2015 8:16

kiko EU SUT UN BASIST SCARBOS SI JEGOS

9 mai 2015 22:04

kiko Scapa de imputitul de Ponta si apoi putem vb de intrarea in spaziul Schengen,,,si de PSD-isti corupti din Parlament ,in frunte cu Tariceanu,,,,

9 mai 2015 21:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.