Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compania Lockheed Martin, cel mai mare contractant al Ministerului Apărării din SUA, a câștigat licitația Forțelor Aeriene pentru crearea unui sistem de supraveghere aerospatiala numit Space Fence ("Gard Spatial"), potrivit GlobalPost.

Proiectul, in valoare de 915 milioane de dolari, reprezinta o nevoie practică asteptata de mult timp. Motivul, acumularea unei cantitati imense de resturi pe orbita Pământului.

Estimările cele mai conservatoare sustin ca în jurul Pământului, incepand din 1957, când Uniunea Sovietică a lansat primul satelit artificial, s-au adunat circa o jumătate de milion de resturi de sateliți, trepte de rachete și alte resturi rezultate din activitatea omului in spatiu.
Integral pe Income MagazineComentarii

Euro-Paulus: Sa-mi bag EURO-poulla, sunt adânc-miscat!!! Si face "gardul" pe gratis, sau "absoarbe" pe el ceva "fonduri" (ceva bani delapidati de stat da la oameni, cu ajutorul camatarilor de la perceptie si dati apoi lor, ca sa faca "garduri-cosmice")?

11 iunie 2014 12:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.